Vårt tips: Ajax - Liverpool, onsdag 21/10, kl 21:00

Speltips Leicester – Southampton, lördag 11/1/2020, kl:16:00

Trots förlusten mot Liverpool där Leicester blev förnedrade har det mesta gått lagets väg i de senaste matcherna och laget har nu tre raka vinster i alla tävlingsmatcher. En stark comeback efter att de hade två raka förluster mot City och Liverpool. Här kan de alltså ta sin fjärde raka vinst och tredje raka i Premier League. Om de lyckas med det har de fortfarande andraplatsen intakt. Positivt för laget är att det ser ut som att målmaskinen Vardy kommer att vara startklar mot Southampton, vilket betyder att chansen är betydligt större att laget tar tre poäng.

Hasenhuttl och Southampton är dock ett annat lag än vad Leicester mötte i höstas när de vann med de stora siffrorna 0-9. Laget har bara tappat poäng i en av de senaste 5 matcherna. Det var i hemmamötet mot Crystal Palace. Under dessa fem matcher har de slagit lag som Spurs och Chelsea. Det ska även tilläggas att matchen mot Chelsea vann de på bortaplan med 0-2. Så Southampton ser ut som ett mycket stabilare lag än vad de gjorde för bara två månader sedan och innehar för tillfället plats 12 i tabellen. Därmed ska laget överleva denna säsongen i Premier League. 

Hur slutar matchen, vårt Speltips Leicester – Southampton

Som nämnt har Southampton sett väldigt bra ut under det tuffa julschemat. Men en seger borta mot Leicester ser inte ut att kunna hända även om deras senaste rad pekar åt det hållet. Det skulle såklart vara befriande att stjäla med sig alla tre poängen hem till Southampton igen för att få ge igen lite för den senaste matchen. Leicester ska dock inte gå att rubba på hemmaplan.

De är alldeles för starka för det. Southamptons trupp har matchats hårdare under de senaste veckorna och därför tippar jag segern till Leicester. Leicester vinner matchen med 2-0. Bästa odds för att Leicester vinner matchen är 1.60 hos 888 sport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *