Favoriterna att vinna Premier League 21/22

Premier League 21/22 är inne på andra halvlek. I tabellen börjar det bli alltmer tydligt vilka lag som kan slåss om topplaceringarna. Det är tre lag som har dragit ifrån i toppen med ett fjärde jagandes. Alla dessa lag är tidigare mästare och kan mycket väl ta hem titeln den 22 maj. 

Manchester City

Manchester City är regerande mästare och förhandsfavoriter att vinna igen. Enligt spelbolagen med bäst odds fotboll är oddset att ”The Citizens” vinner 1,30. Laget har inte varit utanför topp fyra sedan säsongen 10/11 och under de senaste tio åren har de vunnit Premier League fem gånger. 

Mycket av lagets framgångar har tillskrivits Sergio Agüero, som är klubbens främsta målskytt genom tiderna med totalt 260 mål. Han lämnade däremot klubben inför säsongen och har sedan dess avslutat fotbollskarriären. Nästa potentiella målkung är Raheem Sterling. Han har gjort flest mål under säsongen och hamnar in på topp fem i skytteligan. Tränaren Pep Guardiola är inne på sin sjätte säsong i klubben men han är inte helt nöjd med deras resultat. Han anser inte att laget är det bästa i Europa. Vad de saknar är en Champions League-titel. 

Liverpool

En av de närmaste konkurrenterna om titeln är Liverpool. Klubben är en av de mest framgångsrika i den engelska fotbollens historia, men majoriteten av deras titlar är från tiden innan Premier League. De senaste åren har däremot varit framgångsrika. I ledning av tränaren, Jürgen Klopp, vann de Champions League 18/19, Uefa Super Cup 2019 och Premier League 19/20. Det var första gången som klubben vann den engelska ligan sedan den bildades 1992. 

Föregående säsong slutade de på en tredje plats. Oddset att de vinner Premier League 21/22 är 3,50. Till sin fördel har de skyttekungar som Mohamed Salah, Diogo Jota och Sadio Mané. Alla tre toppar skytteligan. 

Chelsea 

Londonlaget Chelsea är regerande Champions League-mästare. Det är klubbens andra titel, varav den första vann de säsongen 11/12. Förra året slutade Chelsea på en fjärde plats i Premier League. Senaste gången de vann var 16/17, vilket var lagets sjunde mästartitel sedan 1992. 

Oddset att Chelsea vinner är uppe på 101,0 men oddset att de slutar topp fyra är 1,02. Av sina 25 första matcher har de endast förlorat tre och vunnit fjorton. Chelsea, som leds av Thomas Tuchel, har siktet inställt på Champions League 21/22. De vill samtidigt säkra sin plats i den europeiska mästarligan till nästa säsong. För att göra det måste de sluta topp fyra. 

Manchester United

Manchester United är Premier Leagues mest framgångsrika lag, men det var länge sedan de vann titeln. Senaste gången var säsongen 12/13. Trots en trög säsongsstart som fick tränaren, Ole Gunnar Solskjær, att avgå har laget återhämtat sig. Oddset att de vinner ligan är 501,00 men oddset att de slutar topp fyra är 2,50. United tränas nu av Ralf Rangnick men han kommer endast att träna laget säsongen ut. Klubben är på jakt efter en ny tränare. Två potentiella namn är Ajax:s Eric ten Hag och PSG:s Mauricio Pochettino. 

Det är dessa fyra lag som förutspås göra upp om Premier League-titeln 2022. Det är jämnt i toppen och det kan dröja till den sista matchdagen innan vi vet vem som vinner. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *