Odds-tips: Everton - Liverpool, lördag 17/10, kl 13:30

Inför Manchester City – Liverpool, söndag 8/11, kl 17:30

Fotbollstips: Inför Manchester City – Liverpool

City har inte varit den målmaskinen den här säsongen som vi är vana att se dem. Poängen kommer in men oftast med uddamålssegrar med resultat som 1-0. Men för att inte halka för långt efter i säsongsinledningen är det nog vettigt att Guardiola har en mer pragmatisk taktik för att få in poängen. I helgen tog de alla tre poängen efter att de besegrade Sheffield United på bortaplan med 0-1 efter mål av Kyle Walker. Säsongens första stora test blir i helgen när Liverpool kommer till Etihad. I förra säsongens möte var det City som vann med hela 4-0.

Liverpool är återigen i ledning av tabellen efter att de besegrade West Ham på Anfield i helgen. Det var nyförvärvet Diogo Jota som blev matchhjälte när han avgjorde med sitt tredje mål för säsongen i en match som slutade 2-1 för hemmalaget. Imponerande av ett lag som precis har förlorat sin viktigaste spelare för säsongen. Men det skulle kunnat slutat annorlunda då det var West Ham som redan efter 10 minuter gjorde första målet genom att Pablo Fornals fångade upp Joe Gomez rensning. Men Liverpool är på en högre nivå och tragglar sig alltid ur dessa täta matcher på något sätt och vinner. 

Vårt fotbollstips: Manchester City – Liverpool

Intressant möte då Liverpool saknar sina defensivt viktigaste spelare och City sina offensivt viktigaste spelare. Det märks om man kollar på Liverpool som toppar tabellen, men samtidigt har de släppt in mest mål av alla lagen i ligan.

Vårat tips är att City tar tillfället i akt att nyttja den defensiva bristen för även om både Aguero och Jesus saknas har de massor av kreativitet i De Bruyne som kan avgöra på egen hand och samtidigt kan Guardiola täppa till defensivt med Ruben Dias och Laporte. City vinner på Etihad med 3-1.

[INSERT_ELEMENTOR id=”80″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *