Vårt tips: Ajax - Liverpool, onsdag 21/10, kl 21:00

Speltips – Chelsea – Everton

Oddstips: Chelsea – Everton, söndag 8/3/2020, kl:15:00

Chelsea står inför en annan tuff match när Everton kommer på besök till Stamford Bridge. Båda lagen är högst inblandade i striden om platserna till nästa säsongs Champions League. Förra helgen fick Chelsea i mötet mot Bournemouth slutligen med sig ett poäng. Det satt dock långt inne och Chelsea låg under med 2-1 fram till matchminut 85 då de fick utdelning på Marcos Alonsos skott som resulterade i 2-2. Tidigare i veckan hemma på Stamford Bridge åkte de på en tung förlust mot det besökande Bayern Munchen och befinner sig därmed i en ganska osäker form.

Även Everton fick med sig ett oavgjort resultat när de i helgen mötte Manchester United, på hemmaplan. Evertons mål gjordes av Calvert – Lewin på en jättetabbe av de Gea och det gästande Uniteds mål gjordes av ligans bästa nyförvärv i januarifönstret, Bruno Fernandes. Det råder en del oklarheter kring ifall Everton skulle ha vunnit matchen eller inte. Situationen som ledde fram till att VAR dömde bort Calvert – Lewins mål i 91:a minuten är ett diskussionsämne angånde om det var offside eller inte. VARs beslut var att det inte var något mål och därmed halkade Merseyside-laget ner till elfteplats. Det målet kan ha stor betydelse om Everton kommer att ta sig till Champions League eller inte.

Hur slutar matchen, oddstips: Chelsea – Everton

Chelsea kommer att få klara sig utan Jorginho som i mötet mot Bournemouth drog på sig sitt tionde raka kort och är därmed avstängd. N´Golo Kanté är fortfarande skadad likaså Pulisic, Abraham och Hudson-Odoi. I Evertonlägret verkar det som att Lucas Digne kommer tillbaka, men Schneiderlin och Seamus Coleman ser ut att missa matchen.

Ett redan tungt skadedrabbat Chelsea behöver inte fler skador och kommer få det tufft att ersätta de flesta lagdelar, men Lampard har trollat fram bra resultat genom att ställa ungdomar på planen förut och jag tippar att han ser till att Chelsea får ett oavgjort resultat och matchen slutar 1-1. Bästa odds för att matchen slutar oavgjort är 3.90 hos Bethard och bästa oddset för att det slutar 1-1 är 8.00 hos 888.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *