oddstips: Arsenal - West Ham

Speltips Premier League omgång 29

Den största händelsen från omgång 28 är såklart Liverpools första förlust i Premier League den här säsongen, vilket skedde i bortamötet mot Watford, i en match där Watford var det mycket bättre laget. Ställningen i ligatoppen förändrades ingenting eftersom att Liverpools ledning är såpass överlägsen. En annan intressant strid i toppen är den mellan Leicester och Chelsea, nog för att båda lagen underpresterar, men Chelsea kryper trots det lite närmare varje omgång. Om inte Leicester börjar att vinna snart igen kan det sluta med att de missar nästa års Champions League. Det stora problemet är att Vardy inte kan få igång på målskyttet, då han fortsatt står på noll gjorda efter nyår. 

I denna veckas speltips blir det dock inget Leicester. Vi kommer istället att reka Londonderbyt mellan Arsenal – West Ham på lördagen för att sedan fortsätta med två stora möten från söndagen. Det första mötet spelas mellan Chelsea – Everton kl:15:00 och lite senare på eftermiddagen är det dags för det stora Manchesterderbyt som sparkar igång 17:30.

Oddstips: Arsenal – West Ham, lördag 7/3/2020, kl:16:00

Det norra Londonlaget stod inte för sin bästa prestation när de i veckan på hemmaplan föll mot grekiska Olympiakos, en smärre katastrof då klasskillnaden lagen mellan knappt är mätbar för så stor är skillnaden. Det betyder såklart att Arsenal inte kommer att kunna ta en plats till Champions League genom att vinna Europa League och därmed är den enda chansen isåfall att ta minst en femteplats. Resultaten i ligan har i de senaste matcherna varit bra då de har tagit två segrar på de senaste fem matcherna. Ska bli intressant att se om Arteta är kapabel att styra laget hela vägen till Champions League.

West Ham befinner sig på säker mark ovanför strecket efter att de efter en väldigt lång period med förluster och oavgjorda resultat äntligen fick till en seger i hemmamötet mot Southampton. Lagets insats på Anfield bara några dagar före ska inte heller förringas då de ett ledde över Liverpool med 1-2, slutligen var det hemmalaget som drog ifrån när både Salah och Mané gjorde mål och matchen slutade 3-2.

Men för att återgå till segern mot Southampton var den otroligt viktig för lagets fortsatta överlevnad i Englands högstaliga. Tre poäng i bortamötet mot Arsenal skulle betyda väldigt mycket eftersom att bottenstriden är såpass jämn.
Arsenal som efter att de blev utslagna i Europa League kommer att göra allt de kan för att slå tillbaka efter den bittra förlusten, och då passar det utmärkt med ett Londonderby.

Hur Slutar matchen?

Det finns stor risk för att de kommer att gå all in på Hammers och ställa upp med bästa möjliga offensiv där Aubameyang – Lacazette – Pepe säkerligen kommer att bilda trio längst fram. Arsenal är inför mötet i en fin hemmaform och jag tippar att den fortsätter mot ett bortasvagt West Ham, Arsenal vinner med 3-1. Bästa odds för att Arsenal vinner med siffrorna 3-1 är 13.00 hos ComeOn och bästa odds om du spelar en etta på att Arsenal vinner är 1.55 hos MrGreen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *