Vårt tips: Ajax - Liverpool, onsdag 21/10, kl 21:00

Speltips: Inför, Manchester United – Tottenham Hotspur

Manchester United – Tottenham Hotspur, söndag 4/10, kl 17:30

En hel del dramatik uppstod i Uniteds match mot Brighton på bortaplan i helgen. Hemmalaget var det klart bättre laget där främst Adam Lallana utmärkte sig på mittfältet, men sett till individuell kvalité kan inte Brightons trupp mäta sig med Uniteds på långa vägar. Avgörandet var dock ganska kontroversiellt då United tilldömdes straff efter att slutsignalen hade gått. Bruno Fernandes tog hand om den och skickade in den till slutresultatet 2-3. Det röda Manchester-laget tog därmed sin första fullpoängare den här säsongen och Bruno Fernandes blev utsedd till matchens spelare. En orättvis men välbehövlig seger för United.

På Tottenham Hotspur Stadium körde de liljevita över det besökande Newcastle United statistiskt sett, främst i första halvlek, men utdelningen var minimal då Moura gjorde lagets enda mål efter att Kane spelade fram. Karl Dalow stod för Newcastle i den här matchen och gjorde sitt livs match efter att Spurs kom i våg efter våg av anfall. Helt rättvist blev han även utsedd till matchens lirare. Men precis som i Uniteds match var det ett kontroversiellt domslut som fick de största rubrikerna från matchen. I övertid tilldömdes bortalaget straff efter att Spursbacken Dier hade fått den på handen. Callum Wilson tog hand om straffen och fastställde slutresultatet till 1-1.

Inför matchen har Mourinho och Solskjaer hamnat i blåsväder mellan varandra gällande lagens olika straffsituationer och hur de slutligen föll ut. Där det för Spurs betydde poängtapp och för United, en vinst istället. Det ger lite extra krydda till helgens möte, såklart. Men ett Tottenham utan Son kommer att få det svårt på vänsterkanten då Bergwijn inte sett särskilt bra ut hittills efter inhoppet mot Newcastle, Reguilon kan såklart bli ett hot på samma kant. Vårat tips är att United tar sin andra raka trepoängare här då Spurs inte riktigt fått ordning på laget ännu, trots den fina matchen mot Southampton. United vinner med 2-1.

[INSERT_ELEMENTOR id=”80″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *